Over ons

Capoeira United is de promoter van de sport Capoeira. Wij geloven in de positieve invloeden die Capoeira heeft op mensen. Capoeira helpt je om een beter mens te worden. Buiten dat is het heel erg leuk om Capoeira te leren. Eigenlijk vinden wij dat iedereen Capoeira zou moeten spelen.

Capoeira United is opgericht door Pimenta Bon. Zij zag in Capoeira een sport die mensen dichter bij elkaar brengt ongeacht cultuur, leeftijd, uiterlijk en/of geloof. Ook zag zij een sport die “probleem-kinderen/-mensen” makkelijker in de omgang maakt.

Dit zorgde voor het ontstaan van het eerste project: www.capoeira-kids.nl Het eerste schooljaar is volbracht en bleek meteen succesvol! Vandaar dat dit project ook in de komende schooljaren vervolgt zal worden. Het succes van Capoeira-Kids wil Capoeira United op zoveel mogelijke plekken in Nederland voortzetten voor bedrijven en scholen.

Capoeira United beperkt zich niet door alleen maar samen te werken met één capoeiragroep. Elke stijl heeft z’n sterke kanten en Capoeira United houdt ervan deze te bundelen tot het best te behalen resultaat, al naar gelang het doel van een opdracht en/of wensen van de opdrachtgever. Daarom is Capoeira United hèt boekingsbureau waar je alles op het gebied van capoeira en ander Brazielverbonden entertainment kunt boeken!